Odprto pismo predsedniku Pahorju: Se vam je čisto zmešalo?

Uredništvo
2

Marko Crnkovič v svoji kolumni za portal Fokus Pokus kritizira odločitev predsednika republike Boruta Pahorja, da nastopi v komični oddaji na eni izmed slovenskih televizij. V njej, pravi Crnkovič, “zajebavajo gosta v glavo”, kar na noben način zanj ni pravi kraj za predsednika republike.

Crnkovič daje Pahorju zasluge, da je predvolilno kampanijo izvedel posrečeno in simpatično. A predsednik se pri tem ni ustavil. “Dovolil je, da je fotograf iz fotk ob teh priložnostih izdelal Pahorjev Pirellijev koledar. Zato zdaj ni niti malo nenavadno, da se je pustil povabiti v oddajo Na žaru, kjer ga bodo izbrani gostje zajebavali v glavo.” Crnkovič pravi, da se mu je zmešalo, saj s tem dejanjem smeši funkcijo in državo, ki jo predstavlja.

V odprtem pismu predsedniku republike sprašuje:“Dokazali ste tudi, da imate smisel za humor — malo kislega sicer, za moje pojme, ampak tega vam tudi ni treba potrjevati v Bizovičarjevi komični oddaji. Ali res ne štekate, da si kot predsednik države ne morete privoščiti neresnosti te teže?” Očita mu, da je s tem ko noče biti zaprt kot predsednik Türk, odšel v drugo skrajnost. S tem pa skrbi za to, da ga nihče ne jemlje resno.

“Človek, ki se izpostavi roastanju, mora biti narcisoiden ekshibicionist, drugače pri najboljši volji ne bi mogel požreti vseh teh štosov na lasten račun.” še pravi Crnkovič v svoji kolumni za Fokus Pokus in dodaja, da si Jan Plestenjak kot zabavljač lahko privošči nastop v taki oddaji, Pahorja pa po svoji funkciji nima tam kaj iskati. Na koncu mu svetuje, naj odpove udeležbo v oddaji.

2 KOMENTARJI

1. Predsednik države predstavlja oz. naj bi predstavljal neko avtoriteto, zato po mojem mnenju v taki oddaji nima kaj iskati. Če se sam ne spoštuješ, te tudi drugi ne bodo.

2. Se ne strinjam. Mislim, da mamo dosti drugih bolj resnih vprašanj kot pa to, da se ukvarjamo s tem ali bo nekdo nastopil v oddaji ali ne. V oddaji nebo nastopil kot predsednik države, ampak kot Borut Pahor izven njegovega delovnega časa. Pa tudi če nastopi kot predsednik… A smo Slovenelji res tako zamašeni, da se mormo vtaknt v čist vse drugo razn v nas same?

Ok, če pišeš kolumne za svoje delo potem razumem, da poskušaš najdit res najmanši problem. Štekam. Ne razumem pa ostalih 60% zamašenih Slovencev. Mogoče se pa samo SLEPOMIŠIM…

Prosimo, vnesite komentar
Prosimo, vnesite svoje ime